Versenyhelyzet indulhat a telefon kamerák élmezőnyében.
Forrás: xiaomilife.hu

Hosszú várakozás után végre hivatalosan is bemutatkozott a Mi 10 Ultra, ami a Xiaomi eddigi legeredményesebb mobilja. 6,67 hüvelykes, full HD+ felbontású, 120 Hz-es OLED-kijelző került rá. A Snapdragon 865 chiphez maximum 16 GB LPDDR5 RAM és 512 GB  tárhely társul. Száműzték a 108 megapixeles kamerát, amely elég túlzó, és nem hozza az elvárt minőséget. Végül egy egyedi, 48 megapixeles, nagy fizikai méretű szenzort kapott a készülék.

Ezt 20 megapixeles ultraszéles, továbbá 5x-ös és 2x-es optikai zoomokra képes telefotós egységek kísérik. A kijelző oldali kamera 20 megapixeles, a 4500 mAh-s akku került bele és a forradalmi pedig hogy 120 wattos gyorstöltést támogat, ami egészen elképesztő. A vezeték nélküli töltés is 50 wattos töltést tud. Az alap ár Kínában már 760 dollárnak megfelelő összegért rendelhető, de Európában valószínűleg sajnos drágább lesz. Pedig jó ár esetén sok riválist kiüthet vele a nyeregből a Xiaomi. Rengeteg pozitív vélemény van a telefon képességeiről. Az expozíciót, színeket, fehéregyensúlyt, dinamikatartományt és részleteket is dicsérte nagyon sok tesztelő.

A rossz hír viszont az, hogy a GSMArenát arról tájékozatta a Xiaomi egyik szóvivője, hogy Kínán kívül sem a Mi 10 Ultrát, sem a K30 Prót nem szándékozik piacra dobni a gyártó, még más márkanév alatt sem. 

 

FORRÁS: pcworld.hu

Ajánlott Postok