Félbevágott mobil lesz az új divat?

Kevés konkrétumot tudunk a képeken látható eszközről, de nagy esély van rá, hogy ez lesz az Essential következő telefonja. A Project Gem kódnéven ismert eszköz úgy néz ki, mintha hosszában félbevágtak volna egy normális méretű mobilt, miközben a fél iparág azon dolgozik, hogy tablet méretű kijelzőt hajtogassanak bele a mobilokba.

 

A képeket Andy Rubin, az Essential alapítója tette közzé a Twitteren, akit nemrég szexuális zaklatás vádjai közepette hagyta ott a Google-t, ennek ellenére 90 millió dollár végkielégítést kapott. Andy Rubin egyébként az Android egyik alapítója, és az USA-ban ikonikus mobillá vált Danger Hiptop mobil egyik megálmodója.

Na de térjünk vissza az új készülékre, amely a Sony Xperia 1-nál is keskenyebb, a hátlapon óriási dudorként kitüremkedik a kamerája, és a kezelőfelülete úgy néz ki, mintha a rendes appoknak egyfajta widgetjei jelennének meg.

Az XDA-Developers portálon kiszivárgott kódrészletek alapján a telefon egyetlen érintésre aktiválja a rajta futó hangvezérelt asszisztenst, és minden jel arra utal, hogy egy középkategóriás teljesítményű Qualcomm Snapdragon 730 rendszercsip dolgozik majd benne.

Kérdéses, hogy mennyire lehet sikeres egy ilyen szokatlan formájú eszköz, amikor a Sony sem dönti meg sorra az eladási rekordokat a hosszúkás Xperiákkal. Az első és a legutóbbi Essential mobilból a TechCrunch szerint csak 88 ezer darabot tudtak eladni.

(The Verge)

Ajánlott Postok