Az Apple új AirPods Pro fülhallgató holnap, október 30-án érkezik az üzletekbe, és ma a TheVerge tesztelte, hogy valóban működik e az aktív zajcsökkentés. Sokak panaszkodtak arra hogy az eddigi AirPods-ok nem illettek bele a fülükbe kényelmetlenek voltak, ki estek. – az AirPods Pro kialaítása ezen is változtat és rendkívül jól illeszkedik a fülekbe.

A doboz tartalma

Három szilikon hegy méret található az AirPods dobozban, és az iOS-nek van egy beépített illesztési tesztje, amely röviden lejátssz egy kis zenét annak ellenőrzésére, hogy valóban jól illeszkednek-e a Podok. A belső oldalra néző mikrofon összehasonlítja hallott hangokat azzal, amit a hangszóró-illesztőprogram ad ki. Ha túl nagy a különbség, a teszt megmondja, állíts a fülhallgatón, vagy próbálj meg egy másik gumi harang méretet, és futtasd újra a tesztet.

Airpods tokban
Kép forrása: HypeBeast.com

„Jó tömítés” eredményt kapta mind a közepes, mind a nagy méretű haranggal a tesztelő. Tehát attól a ponttól kezdve valóban csak választás kérdése, melyik a legbiztonságosabb és kényelmesebb. Az Apple szerint sok ember különböző méretű fülhöz használhatja a különböző méretű harangokat, amit más füldugók gyártói is ösztönzik a vásárlókat. Ha esetleg elveszne egy gumiharang az Apple üzleteiben minden méretben vásárolható!

Néhány ember nem szereti a gumiharangos fülhallgatókat, mert nyomást érez azok viselésekor. Ez akkor fordulhat elő, ha a szilikon tömítés túl szoros. Ennek kiküszöbölésére az Apple szellőzőrendszert tervezett az új AirPods-okba, amely kiegyenlíti a nyomást mindkét fülhallgató mindkét oldalán, így soha nem lesz ilyen probléma.

Airpods Pro tömítés teszt
Forrás: theverge.com

A fülhallgató teszt

Részletes specifikáció: ITT

A 249 dolláros AirPods Pro tartalmaz egy többmikrofon rendszert (mindegyik fülhallgatóban kettő van), amely elemzi a külső környezeti hangokat, és zajvédelemmel törli azt. Kis használat után a tesztelő elmondja, hogy a zajcsökkentés tényleg működik. Az AirPods Pro jó munkát végez a külső zaj csökkentése érdekében. Végül is fülhallgatók, tehát a hatás nem csoda, ám a Manhattani utcák bizonyító terepet jelentenek a zajcsökkentő technológia számára, és az AirPods mégis erőteljesen helyt áll. – jegyzi meg a TheVerge tesztelője

Minden fülhallgató függetlenül futtatja a saját zajszűrési folyamatát. Az Apple szerint 4,5 órás folyamatos zenehallgatást kapunk, ha a Zajszűrés engedélyezve van, de hasonlóan más AirPod-okhoz, a töltőtokban is van elég muníció ahhoz, hogy egy kicsit többre is elég legyen. Ez nagyjából 24 óra.

AirPods Pro beállítások
forrás: TheVerge.com

Zajcsökkentés és átlátszó mód

A zajcsökkentést az iOS beállításaiból, a Vezérlőközpontból, a Siri hangparancsokkal vagy az egyes fülhallgatók „erőérzékelő” területével vezérelhetjük. A régi érintő mozdulatok már eltűntek, mivel egy szilikon füldugót a fülcsatornába koppintása kellemetlen érzés lehet. Ezeket az AirPod-okat az erőérzékelő megnyomásával vezérelheti: gyors megnyomásával szüneteltetheti vagy lejátszhatja a zenét, kétszeri megnyomással egy műsorszámot átugorhat, vagy háromszor megnyova visszatérhet az előző számra. Lenyomva tartva válthat a zajszűrés és az átláthatóság mód között. Kicsi kattanást hall, amikor az erőérzékelővel megerősíti, hogy a nyomást érzékelte, de nincs olyan gomb, amely valóban mozog.

Az átlátszóság mód lehetővé teszi, hogy meghalld, mi folyik körülötted. Csak tartsa nyomva az erőérzékelőt, és egy kis hangjelzés azt jelzi, hogy a környezeti hang üzemmódba lépett. Itt is a szellőzőrendszer játszik szerepet, mivel normál hangerő mellett beszélgethetünk anélkül, hogy kellemetlenül hangosan beszélnénk, vagy kiabálnánk a fülhegy tömítése miatt. Szabadon hagyhatjuk csak az átlátszósági mód aktiválását, amikor csak akarjuk. Ez hasznos funkció azok számára, akik szeretik a szokásos AirPods szabadtéri kialakításának tudatosságát. Ha kint futsz, fontos lehet a biztonság és hogy halld a hangokat(pl Mentő vagy környező járművek).

Airpod Pro bal oldala
Forrás: TheVerge.com

Ami a hangminőséget illeti, az Apple szerint az AirPods Pro új, egyedi gyártású meghajtókat és erősítőket kapott. De az igazi kulcsfontosságú összetevő az Ambient EQ nevű szolgáltatás. A zenehallgatás közben az AirPods Pro másodpercenként 200-szor állítja be a hangot, egy belső oldalsó mikrofon segítségével optimalizálja a hangot az Ön fülének formájához. Most ez bizonyos szempontból megkérdőjelezhető. Honnan tudhatja meg valaki , hogy ez az elemzés éppen folyik? Ez nem olyasmi, amit hall vagy észlel az ember. Ha azonban kikapcsolja a zajszűrést, akkor az Ambient EQ is kikapcsol – Észrevehető egy kis különbség. Az AirPods Pro kissé jobban szól, ha az Ambient EQ be van kapcsolva.

Szeretem, az eddigi tapasztalatok alapján. Egyértelmű a javulás az előző modellekhez képest. Ezek az új AirPod-ok sokkal többet kerülnek, 249 dollárért(kb 75000 Forint) lehet majd kapni. Akad versenytársa bőven abban az árkategóriában – és ezek közül sok nagyon jó. Több időre lesz szükség ahhoz, hogy össze lehessen hasonlítani más prémium fülhallgatókkal. 

Tetszett a cikkünk? Olvass bele egy másikba is! KATT

Ajánlott Postok